De komende drie jaar wordt het 'Darta Bevo Roeselare'...


Darta en volleybalclub Bevo Roeselare kondigen vandaag trots een intensere samenwerking voor de komende drie jaar aan.

Darta wordt vanaf volgend volleybalseizoen immers de naamsponsor van de club. De breedtesportclub Bevo Beobank Roeselare en topsportclub Bevo Rekkenshop Roeselare fuseren tot één club, genaamd "Darta Bevo Roeselare". Deze nieuwe samenwerking schept niet alleen nieuwe groeimogelijkheden voor de club, maar ook voor de bredere (volley)gemeenschap van Roeselare.


Darta is een Belgisch familiebedrijf opgericht in 1988 en uitgegroeid tot een wereldspeler in het ontwikkelen, verwerken en commercialiseren van vriesverse produkten zoals groenten, fruit, kruiden en kant-en-klare (bij)gerechten. De families De Backere en Talpe zijn de drijvende kracht achter het succesverhaal van Darta. De 4 co CEO'S, Steve De Backere, Pieter De Backere, Dries Talpe en Karel Talpe hechten veel waarde aan een duurzame familiale cultuur en een lokale verankering. Dit allemaal vanuit het idee dat je enkel kan groeien met sterke partners.


“Voor Darta is dit een opwindende kans om onze betrokkenheid bij de lokale gemeenschap te vergroten en ons merk te verbinden met een sport die bekend staat om zijn passie en toewijding,” aldus co CEO Karel Talpe van Darta, gevestigd in Ardooie. “We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking niet alleen de sportieve prestaties van de club zal stimuleren, maar ook zal dienen als een katalysator voor groei en succes op alle niveaus. Onze keuze voor Bevo is mee in gegeven door hun dubbele doelstelling : enerzijds mee draaien aan de Belgische top met hun Ligaploeg, maar anderzijds investeren in hun breedtesportwerking waar we de opleiding van jonge speelsters in een gezonde levensstijl al minstens even belangrijk vinden.”


Lieven Louagie, de sportief manager van Darta Bevo Roeselare, die sedert de overname van het Liga team van Hermes Oostende betrokken is bij de club, deelt zijn enthousiasme over de nieuwe samenwerking. “Als sportief manager ben ik verheugd over de nieuwe mogelijkheden die deze naamsponsorovereenkomst met zich meebrengt. Ze stelt ons in staat om extra te investeren in talentontwikkeling, trainingsfaciliteiten en verdere uitbouw van ons Ligateam. Met de steun van Darta kunnen we onze positie versterken als een van de toonaangevende volleybalclubs in België.”


Geert Sintobin, voorzitter van Bevo Roeselare wijst op de lange-termijnimpact die deze overeenkomst zal hebben op de club en haar fans. “Voor ons is dit meer dan alleen een naamsverandering. We starten een partnerschap dat gebaseerd is op gedeelde waarden en eenzelfde streven naar succes. We zijn ervan overtuigd dat Darta de perfecte partner is om ons te helpen onze doelen te bereiken en onze gemeenschap te versterken. Met Darta aan onze zijde kijken we vol vertrouwen naar de toekomst van onze club.”


Bevo houdt er expliciet aan zijn vorige naamsponsors van harte te bedanken.


- Enerzijds Marc Rondas en Anja Cloostermans van www.rekkenshop.be.
Zonder hun steun had Bevo het Liga avontuur niet durven/kunnen aangaan. Rekkenshop blijft het komende seizoen trouwens een belangrijke shirtsponsor van de nieuwe club Darta Bevo Roeselare.
- Anderzijds Dirk Specenier en Hans Corneillie van Beobank. Ze waren met hun bankkantoren uit Midden-West-Vlaanderen bijna 10 jaar gewaardeerd naamsponsor van de breedtesportclub. Hun steun was essentieel in de groei van de club. Ook met hen lopen de gesprekken over een verlengde samenwerking.


Darta Bevo Roeselare is één van de grotere dames volleybal clubs in België. De club is dit seizoen aanwezig in drie van de vier nationale reeksen, en in alle provinciale reeksen. Op datum van verspreiding van dit persbericht staat de club met zijn Ligateam op de 3de plaats in de competitie en is ze volop in de running voor een plaats bij de beste vier ploegen die in de play-offs zullen strijden voor de titel. Daarnaast heeft de club jeugdteams in iedere leeftijdscategorie. Ook daar is Bevo nationale top, getuige de nationale titels die vorig seizoen werden behaald bij de U19 en U11.


www.darta.com/nl 
www.bevoroeselare.be 


Meer info :
Karel Talpe, Co-CEO Darta
Geert Sintobin, Voorzitter Bevo, 0498 92 91 00
Lieven Louagie, Sportief manager Ligateam Bevo, 0476 59 01 05